Om Skillnad Design

färg, form, mönster, struktur, balans och symmetri

med naturen som en outsinlig källa till inspiration

Om företaget

År 2016 skapades Skillnad Design, en grafisk studio för kreation av digitala hantverk, vars verktygslåda är fylld med:

• En stor förkärlek för att få former och färger att passa ihop redan sedan barnsben

• En stadig grund bestående av gymnasiestudier på Medieprogrammet med inriktning Reklam- och Information

• Solid erfarenhet av design rörande allt från förpackningar, annonser, kataloger, profil- och marknadsmaterial efter cirka 20 års arbete i den grafiska branschen

• Färsk kunskap om webbdesign efter studier vid Malmö Högskola och Högskolan Väst

• Oändlig passion för naturen och alla de färger, former, mönster och strukturer man kan hitta och inspireras av i allt liv som finns runtomkring oss

”jag tror inte på att driva företag enligt gamla traditioner med enbart inriktning business to business eller business to consumer, jag väljer att jobba med business to people”
Annika - ägare och grafisk designer - Skillnad Design

Om hjärtat bakom skärmen

Annika heter jag som försöker fånga personligheten bakom varje beställning och återge den i designen. När jag inte skissar på logotyper, sätter ihop moodboards, skapar färgpaletter, typograferar, bildredigerar och allt som hör jobbet till så är det min familj som mitt hjärta slår allra hårdast för.

Med tre barn som bombar min vardags-tillvaro med både kaos och galenskap men framförallt kärlek och en sambo som stöttar och supportar så att jag kan få familjelivet och företagandet att fungera sida vid sida. Vi bor i ett hus på landet där livet kan bestå av allt från att jaga höns på rymmen, njuta av tystnaden, klippa oändligt med gräs etc.

Övrig ledig tid som jag inte spenderar i vårt älskade hem eller koordinerar diverse vardags-logistik hittar man mig med stor trolighet i skogen, vid en sjö, på stranden eller någon annanstans där jag är nära naturen som ger mig både energi och inspiration. Att verkligen ta sig tid att titta riktigt nära på de färger, former, mönster, strukturer och den balans och symmetri som man kan se i organiskt material både fascinerar mig och inspirerar mig i arbetet. Har jag tid och möjlighet tar jag gärna med kameran och försöker fånga just det där magiska.

Symmetrin i en kottes fjäll eller den mjuka följsamheten av cirklarna i ett träds ådring, kontrasten i mötet mellan havets mystiska blå mot sandens mjuka beige, reflektionen i en droppe hängandes från en gren, den mjuka förändringen av färgerna som diset en sommarmorgon skapar…det är något jag inte kan få nog av.

många droppar små kan göra stor skillnad

Att göra skillnad

Min önskan, som så många andras, är att kunna hjälpa, för att alla ska ha en möjlighet att ha det bra. En kan inte göra allt men man kan trots allt göra NÅGOT. Jag har därför som mål att skänka vad jag kan av det överskott jag får, till välgörenhet. Vår gemensamma förmåga att hjälpas åt är det som verkligen kan göra skillnad. Den individuella summan kanske inte blir så stor men många droppar små…