om grafisk design

kombinationen av

estetik & funktion

nyckeln till lyckad design

kombinationen av

estetik & Funktion

nyckeln till lyckad design

varför är design viktigt?

tydlighet

du förstärker ditt budskap och dina värderingar visuellt vilket också signalerar din kvalitet

självförtroende

du vill visa upp ditt företag överallt och göra det med stolthet

trovärdighet

du etablerar dig som en expert inom det du gör med en väl genomarbetad identitet. Precis som en väl utformad förpackning signalerar kvalitet.

Vad är grafisk design?

Grafisk design kan kännas som ett ganska stort och luddigt begrepp. Bortsett från ett helt universum av praktiska och tekniska detaljer så kan man se det som en form av visuell kommunikation.

Det är ett ordlöst budskap även om text i allra högsta grad ofta är en del av produkten. Designen är formen på helheten. HUR text, bilder, färger, mönster, grafiska element och sist men inte minst luften däremellan samspelar och på så sätt talar till betraktaren.

Du kan med samma ord kommunicera helt olika budskap, bara genom att använda olika typsnitt, storlek och färg på en text. Med visuell hierarki kan man styra ögat så att det fastnar för det viktigaste först och sen leder blicken vidare på en osynlig stig för att uppleva de olika delarna av designen i den ordning man vill. Färgpsykologi används för att skapa associationer som påverkar hela energin och känslan i designen.

Trots allt detta så handlar grafisk design inte enbart om utseende. Ett budskap som ingen kan läsa eller förstå har inget större syfte, utan kan kanske snarare orsaka skada om det är upphov till irritation eller missförstånd. Slutsatsen är att kombinationen funktion och estetik är nyckeln till lyckad grafisk design.

style is a way to say who you are without having to speak
- Rachel Zoe

skillnad design gör grafisk design i tre kategorier

logotype, grafisk profil, ikon, bildstil, stilguide, sociala medie-mallar

hemsida, e-bok, företagspresentation
förpackning, ask, kapsel, kartong, silkespapper, omslag, påse, etikett, packtejp, hangtag, marknadsmaterial, folder, broschyr, flyer, skylt, annons, affisch, poster, visitkort, tackkort, presentkort, inbjudningskort, bok

mer information hittar du under tjänster

design is thinking made visual
- Saul bass